به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، نوذر نخعی صبح امروز در نشست خبری با موضوع پیشگیری از اعتیاد با تاکید بر نقش خانواده گفت: فقر، بیکاری، سن جامعه، فرهنگ، تاریخ، سیاستهای نادرست و قانونگذاریها از جمله عوامل کلان موثر بر مصرف مواد مخدر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در زمینه پیشگیری از اعتیاد با آن مواجه هستیم این است که همه خود را در این مسئله صاحبنظر میدانند و نسخه ارائه میدهند.
این متخصص پزشکی اجتماعی گفت: فردی که به مصرف مواد مخدر روی میآورد در درجه اول دارای انگیزه و آسیبپذیر است و در مرحله بعد مواد مخدر نیز در دسترس وی است.
وی بیان داشت: علل آسیبپذیری و مستعد بودن افراد به مصرف مواد مخدر مرتبط با سه حیطه ژنتیک، خانواده یا جامعه کوچک و جامعه کلان شامل قانونگذاریها، فرهنگ و غیره است که در امر پیشگیری از ابتلا به دام مواد مخدر، خانواده حرف اول را میزند.
نخعی با بیان اینکه تئوریهای مربوط به اعتیاد فراوان است، عنوان کرد: اعتیاد موضوع کاملا تخصصی است و نمیتوان در زمان کوتاه برای آن نسخه نوشت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: کودکان و نوجوانان از سه مسیر خانواده، مدرسه و دوست اجتماعی میشوند و خانوادهای موفق خواهد بود که کانال اجتماعی کردن خود را بیشتر از دیگران باز کند.
وی تصریح کرد: رفتارهایی که ما از خودمان نشان میدهیم با گذشت چند نسل بر روی ژن اثر میگذارد و به امری ژنتیکی بدل میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: شالوده شخصیت روان و رفتار بچهها در شش سال اول زندگیشان ریخته میشود، لذا باید آنها را از محبت خانواده اشباع کرد تا نخواهند این محبت را از جای دیگر کسب کنند.
نخعی بیان داشت: خانوادهای که دچار مشکلات عاطفی است، احتمال داشتن عضو معتاد پنج برابر است.
وی با تاکید بر اهمیت هزار روز اول زندگی هر فرد گفت: طبق تحقیقات علمی در این مدت رشد مغز، مهارتهای فیزیکی، خوب و بد، سلامتی، اقتصاد و... فرد شکل میگیرد.
نخعی گفت: مسئولیت سنگین تربیت فرزند را میتوان از سفارشی که خداوند متعال در قرآن کریم بیان کردهاند، متوجه شد، اما ما به چه اندازه به این موضوع رسیدگی کردهایم.
وی با تاکید بر نقش مادر در پیشگیری از آسیبها ادامه داد: جامعه ما باید به این نتیجه برسد که مادر بودن یک شغل است و تاثیر محرومیت از وجود مادر، احتمال اعتیاد را افزایش میدهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: متاسفانه محبت مادری در حال کمرنگ شدن است و نقش مهم مادر بودن در خانوادهها در حال کمارزش شدن است.